Total de visualitzacions de pàgina:

dissabte, 30 d’abril del 2016

CASAL DE SANT PERE

El Casal de Sant Pere inicia les seves activitats el 18 de març de l'any 1930, lligat a la Parròquia de Sant Pere, sent el rector d'aquesta Mossèn Josep Homs i Ginesta. Inicialment neix amb el nom de Casal Popular de la Parròquia de Sant Pere.
Les instal·lacions del Casal de Sant Pere, estan situades al carrer Major de Sant Pere, núm 63, al bell mig del barri terrassenc de l'antic Poble de Sant Pere.

Casal de Sant Pere. Foto, AF Jordi Plana.

El Casal de Sant Pere va néixer d'una representació dels "Pastorets" que va tenir lloc el Nadal de l'any 1929. Abans del dia de Nadal de l'any 1929, un grup de joves d'Acció Catòlica que havien assajat uns Pastorets, demanen al rector Mossèn Josep Homs un local per poder-los representar, la Parròquia de Sant Pere va deixar uns baixos del carrer Major de Sant Pere, concretament al núm 63 per fer la representació. Sembla ser que el nois i noies van assolir un gran èxit i la Parròquia va cedir els baixos del núm 63, que el 18 de març de l'any següent es convertirien amb la seu del Casal Popular de la Parròquia de Sant Pere. Avui Casal de Sant Pere.

Façana del Casal de Sant Pere. Carrer Major de Sant Pere 59-63.
Foto, AF Jordi Plana.

Amb el pas del temps el Casal realitzaria diferents activitats de lleure i esbarjo però dedicant una una atenció especial al teatre i l'esport. En l'actualitat el nom del grup de teatre és PAM teatre i en relació a l'esport és el bàsquet l'altra activitat que ha tingut una gran importància en la història de la entitat, amb el Club de Bàsquet de Sant Pere de Terrassa.

Actualment la entitat disposa d'una sala de teatre, la Sala Crespi i d'una pista de bàsquet.

Accés a la Sala Crespi del Casal de Sant Pere. Foto, AF Jordi Plana.

El Casal de Sant Pere, actualment compta amb un esbart, l'Esbart Dansaire del Vallès. 

La secció Slot Terrassa del Casal de Sant Pere, ha guanyat molts campionats de Catalunya, Espanya i Europa, des de l'any 1995 en que va ser fundada.

L'activitat més prestigiosa del Casal de Sant Pere és el Premi Ciutat de Terrassa de Teatre, que va iniciar-se el 27 de març de 1966 i aquest any celebra  la XLII ena edició.

Carrer Major de Sant Pere i Sala Crespi. Foto, AF Jordi Plana.

Característiques de la Sala Crespi del Casal de Sant Pere: 

Capacitat: 352 butaques

Sense barreres arquitectòniques

Escenari: 14 m x 8,7 m

GL 41º 34' 07'' N. 2º 01' 07'' E. TERRASSA

Jordi Plana i Nieto
Regidor de l'Excel·lentíssim
Ajuntament de Terrassa, 1987 - 2011

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada