Total de visualitzacions de pàgina:

dissabte, 7 de maig del 2016

CASA RAVAL DE MONTSERRAT NÚM 3

Deixem l'edifici de La Lyonesa, caminem cap a la placeta de la Font Trobada i just davant la font que dóna nom a la placeta hi ha la Casa del Raval de Montserrat núm 3, és un edifici entre mitgeres que forma part de la numeració del Raval de Montserrat, però que es troba en una de les façanes que delimiten la placeta de la Font Trobada. Es un dels edificis més antics del Raval de Montserrat, va ser bastit al segle XVIII i es troba en un estat de conservació força bo. La façana ha estat restaurada recentment i encara manté els colors vius amb els que ha estat decorada.
A la dreta, casa del Raval Núm 3 i al centre de la imatge, brollador
de la Font Trobada. Foto, AF Jordi Plana.

És un habitatge unifamiliar de planta baixa i dos pisos. La planta baixa i la portalada han estat modificades per posar-hi un local comercial, actualment hi ha un forn de la cadena Forn de Cabrianes. L'edifici té dues obertures, una a cada pis, que donen accés a dos balcons amb baranes molt senzilles i llossada rectangular, el del primer pis més gran que el del segon. Les finestres estan emmarcades per línies de maons (pintats sobre l'arrebossat de la façana).


 Segona casa començant per l'esquerra, casa del Raval de Montserrat,
núm 3. Foto AF Jordi Plana

La façana de l'edifici està coronada per una cornisa de dents imbricades, sobre la cornisa es recolza una tortugada que recull l'aigua de la teulada. La coberta de teula àrab està construïda a dues aigües.


 Placeta de la Font Trobada i casa Raval de Montserrat núm 3.
Foto, AF Jordi Plana.

La Casa Raval de Montserrat, Núm 3, és un habitatge protegit com a bé cultural d'interès local, situat al començament del Raval de Montserrat i davant de l'antic magatzem tèxtil Cortès i Colomer. La casa, considerada com a obra popular està protegida com a bé cultural d'interès local. Identificador: IPAC, 28073.

GL 41º 33' 46'' N, 2º 00' 39'' E. TERRASSA

 TERRASSA UNA CIUTAT PER CONÈIXER I PER GAUDIR-LA

Jordi Plana i Nieto
Regidor de l'Excel·lentíssim
Ajuntament de Terrassa, 1987 - 2011

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada