Total de visualitzacions de pàgina:

diumenge, 14 de febrer del 2016

CASA EMILI SOLER

Caminem unes passes des de la Casa Antoni Pous fins la cantonada del carrer del Passeig amb el carrer de Joaquim de Paz, i trobem un edifici cantoner amb la mateixa estructura externa de la Casa Antoni Pous, és la Casa Emili Soler. Les dues van ser bastides per l'arquitecte Lluís Muncunill i Parellada, la primera l'any 1907 i la segona l'any 1917. Cal dir que la façana que és idèntica en els dos edificis, és la del carrer del passeig i la que dóna als respectives terrasses i patis de les dues cases.

 Casa Emili Soler. Foto, AF Jordi Plana.

L'edifici és un habitatge residencial unifamiliar. Està format per una planta baixa, dos pisos i un terrat superior. Les façanes són de maó massis i arrebossades de color marró. A diferència de la Casa Antoni Pous, aquesta no ha estat tan modificada i la rehabilitació de les façanes ha estat molt respectuosa, conservant  l'aspecte original.

A la façana principal, carrer Joaquim de Paz, núm 28, trobem quatre obertures, dues a la planta baixa que corresponen a la porta d'accés principal i l'altra a una finestra amb reixa de ferro forjat, les dues obertures presenten els angles superiors arrodonits. A la primera planta hi ha una única obertura per accedir a un balcó, de llossada rectangular, arrodonida en els angles, alineada amb la línia d'imposta que separa la façana de la planta baixa de la resta de la façana, i barana de ferro forjat amb la mateixa composició que les reixes de les finestres. A la segona planta hi ha una obertura més petita, amb trencaaigües i sense balcó. La façana està coronada per una cornisa recta que té la seva continuïtat a l'igual que la línia d'imposta en la façana del carrer del Passeig.

La façana del carrer del Passeig núm 52, mostra quatre volums esglaonats amb dues terrasses, una per cada pis més el terrat superior, la composició d'aquesta façana és la mateixa que la de la Casa Antoni Pous.

Façana del carrer del Passeig de la Casa Emili Soler.
Foto, AF Jordi Plana.

    
La Casa Emili Soler va ser bastida per Lluís Muncunill i Parellada l'any 1917, aprofitant el projecte de la Casa Antoni Pous. És un edifici que podem qualificar com a obra popular. L'edifici és un bé inventariat, que està inclòs a l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya (Identificador: IPAC, 28154).

Detall d'una de les finestres de vidres aplomats. Foto, AF Jordi Plana.


Detall de la terrassa del segon pis amb la barana de balustres.
Foto, AF Jordi Plana.

Detall de la barana de balustres del segon pis. Foto, AF Jordi Plana.


GL 41º 33' 54'' N - 2º 00' 51'' E

TERRASSA - VALLÈS OCCIDENTAL - CATALUNYA

Seguim caminant en direcció al carrer del Passeig Comte d'Ègara, travessem el carrer de Sant Cristòfol i just a la cantonada amb el carrer del Passeig trobem l'última de les Cases d'en Maurí del carrer del Passeig, conjunt de cases unifamiliars entre mitgeres...
TERRASSA UNA CIUTAT PER CONÈIXER I PER GAUDIR-LA
Jordi Plana i Nieto
Regidor de l'Excel·lentíssim
Ajuntament de Terrassa
1987 - 2011

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada