Total de visualitzacions de pàgina:

diumenge, 17 de gener del 2016

MAGATZEM FONT BATALLÉ

Tot passejant deixem la placeta de Saragossa i abans d'entrar en el carrer de la Rasa, trobem a ma dreta l'edifici del Magatzem Font Batallé i pràcticament al seu davant, l'edifici de Cal Sastre d'Olesa.

El Magatzem Font Batallé, és un edifici que segueix l' eclecticisme, estil que en la primera dècada del segle XX va tenir una notable importància a la ciutat de Terrassa, tot i que va ser superat en escreix per l'estil modernista. El magatzem Font Batallé és un edifici industrial que segueix la tendència d'integració en la trama urbana residencial de la ciutat.

És un edifici de planta baixa i un pis, la planta és triangular i està situat a la cruïlla que forma la placeta de Saragossa i el carrer de Sant Llorenç.

Magatzem Font Batallé. Foto, AF Jordi Plana

Les finestres rectangulars ocupen la totalitat de les dues façanes, la de la placeta de Saragossa i la del carrer de Sant Llorenç i alineades verticalment les de la planta baixa amb les del primer pis.

El primer pis té dues balconades amb voladís, un de rectangular situat damunt de la porta d'entrada de la placeta de Saragossa, i l'altra amb voladís semicircular situat a la cantonada. Els dos balcons tenen baranes de ferro forjat.


Magatzem Font Batallé, façana de la placeta Saragossa
Foto, AF Jordi Plana
El Magatzem Font Batallé, va ser bastit per l'arquitecte Melcior Vinyals l'any 1910. L'estil de l'edifici correspon a l'Eclecticisme.
L'edifici va allotjà una oficina de la Caixa de Terrassa i actualment una del BBVA.
El Magatzem Font Batallé està inclós en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya (Bé inventariat, identificador: IPAC, 28224).
GL 41º 33' 54'' N - 2º 00' 44'' E

TERRASSA - VALLÈS OCCIDENTAL - CATALUNYA
 
TERRASSA UNA CIUTAT PER CONÈIXER I PER GAUDIR-LA
Jordi Plana i Nieto
Regidor de l'Excel·lentíssim
Ajuntament de Terrassa 
1987 - 2011
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada