Total de visualitzacions de pàgina:

divendres, 1 de gener del 2016

CASA HIGINI ROCA

La Casa Higini Roca del carrer dels Gavatxons

 La Casa Higini Roca, també és coneguda com la Joieria Baró de Terrassa, està situada en el carrer dels Gavatxons número 19, és un edifici de de planta baixa i tres pisos, situat entre mitgeres i d'estil modernista.

L'edifici va ser bastit per l'arquitecte Lluís Muncunill, l'any 1907, és un edifici entre mitgeres, la seva façana a la planta baixa està molt modificada a causa de la instal·lació d'un local comercial.

El primer pis i el segon tenen un balcó amb una obertura d'arc rebaixat i voladís amb barana de ferro forjat, el balcó del primer pis és més gran que el del segon. En el tercer pis l'obertura d'arc rebaixat és més petita que la del segon i el balcó no té voladís, també presenta una barana de ferro forjat. La disminució progressiva d'obertures i balcons amb l'alçada donen a l'edifici una sensació d'esveltesa.

L'edifici està coronat per una cornisa sinuosa amb gablets, presenta elements decoratius de tipus floral per sobre de les finestres.

Aquest edifici bastit per Lluís Muncunill l'any 1903, és un dels exponents més destacats del modernisme a Terrassa, però també és un dels que pateix un grau més elevat de degradació, caldria una actuació ràpida de la propietat i de l'administració per tal de recuperar l'esplendor de la façana modernista.

Declarada bé cultural d'interès local. Identificador, IPAC 28132


 Casa Higini Roca, carrer Gavatxons, 19. Foto, AF Jordi Plana

Casa Higini Roca, s'observa el mal estat de façana, balcons i gablets
Foto, AF Jordi Plana

Joieria Baró, planta baixa de la Casa Higini Roca.
Foto, AF Jordi Plana

GL 41º 33' 46'' N - 2º 00' 39'' E. TERRASSA

Deixem la Casa Higini Roca i fem una ullada a la Casa Geis, abans de seguir la nostra passejada cap a la Placeta de la Font Trobada.

TERRASSA UNA CIUTAT PER CONÈIXER I PER GAUDIR-LA
Jordi Plana i Nieto
Ex-regidor de l'Excel·lentíssim
Ajuntament de Terrassa
1987 - 2011
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada