Total de visualitzacions de pàgina:

dijous, 28 de gener del 2016

CASA JOAN MARCET

La casa Joan Marcet, és un edifici situat davant de l'antiga Casa de la Vila i a la mateixa façana del carrer del Raval de Montserrat, que l'Ajuntament de Terrassa. És un edifici d' estil eclèctic, bastit per l'arquitecte Lluís Muncunill i Parellada, després d'haver estat arquitecte municipal.

Tribuna de la casa Joan Marcet, Raval de Montserrat núm 12-14
Foto, AF Jordi Plana

La casa Marcet és un edifici entre mitgeres, de planta baixa i dos pisos. En la planta baixa hi ha un portal gran, situat a la dreta de la façana i en arc rebaixat, amb una reixa de ferro forjat a la part superior, a l'esquerra del portal observem dues finestres iguals, en arc rebaixat i amb reixes de ferro forjat.

Primera planta, segona planta i terrat de la casa Joan Marcet.
Foto, AF Jordi Plana.

A la primera planta destaca una tribuna  i un balconada amb voladís i barana de ferro forjat. Damunt de la tribuna de tres obertures una de central i dues de laterals en arc rebaixat hi ha un balcó pel que s'accedeix des del segon pis. La façana de la segona planta, a part del balcó de la tribuna presenta una una finestra geminada en arcs rebaixats i baranes de ferro forjat. La part superior de la façana presenta dos respiralls ovalats.

La façana està coronada per una cornisa motllurada de pedra. Sobre la cornisa hi ha la barana de balustres del terrat de l'edifici.

La façana és de pedra de fil. L'edifici, bastit per Lluís Muncunill, data de l'any 1913, és d'estil eclèctic i presenta alguns elements modernistes com la forma de les motllures de la tribuna.

La casa Joan Marcet, està catalogada com a bé d'interès local. (Identificador: IPAC, 28067). Avui dia forma part de les instal·lacions de l'Ajuntament de Terrassa juntament amb l'edifici de la seva esquerra.

GL 41º 33' 47'' N - 2º 00' 33'' E. TERRASSA

Joan Marcet i Palet (Retrat de la Galeria
de Terrassencs I·lustres)

En Joan Marcet i Palet (1867 - 1927), fou el promotor de la casa Marcet. Fill de Bonaventura Marcet, terrassenc que va destacar com empresari tèxtil i banquer, fundador de la Banca Marcet integrada posteriorment en el Banc de Terrassa. Va ser alcalde de Terrassa en el període del 17/10/1897 - 10/05/1898. El seu retrat forma part de la Galeria de Terrassencs Il·lustres ubicada a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Terrassa. Políticament arrenglerat amb el Salisme.

TERRASSA - VALLÈS OCCIDENTAL - CATALUNYA
 
TERRASSA UNA CIUTAT PER CONÈIXER I PER GAUDIR-LA

Jordi Plana i Nieto
Regidor de l'Excel·lentíssim
Ajuntament de Terrassa, 1987-2011
 





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada