Total de visualitzacions de pàgina:

dilluns, 14 de desembre del 2015

MAGATZEM CORTÈS COLOMER

Magatzem Cortès Colomer de Terrassa 

Deixem la Fira de Santa Llúcia, enfilem el carrer Gavatxons, engalanat amb la il·luminació de Nadal i arribem a la placeta de la Font Trobada, en aquest indret destaca l'edifici del Magatzem Cortès Colomer, un altre magatzem tèxtil de l'època daurada de l' indústria tèxtil terrassenca, en la que els industrials rivalitzaven per tenir el millor magatzem des del punt de vista arquitectònic.

El magatzem Cortès Colomer, és troba ubicat a la placeta Font Trobada, 2.  És un edifici situat entre mitgeres, va ser construït l'any 1898 per allotjar un magatzem de teixits. 

Consta de planta baixa i pis. La façana és simètrica en relació a la tribuna tribuna central de grans dimensions, en la que destaquen el ferro forjat i el vidre. 

L'any 1906 es va convertir en el Cafè Condal que va tancar l'any 1925. 

L' edifici va ser bastit per l'arquitecte Joan Carpinell i podem considerar-lo d'estil eclèctic.

GL 41º 33' 47'' N - 2º 00' 39 E.TERRASSA. 

 Magatzem Cortès Colomer, edifici de la tribuna. Foto: AF Jordi Plana

Deixem la placeta de la Font Trobada, tombem a la dreta del Magatzem Cortès Colomer i entrem al Raval de Montserrat, caminem menys de 50 m, arribem a l'antic ajuntament de la vila, el deixem a l'esquerra, caminem 30 m i arribem a l' Ajuntament de Terrassa, situat a la nostra dreta. (pròxima entrada d'aquest bloc). Falten pocs dies per Nadal i com ja és tradició l' Ajuntament fa el Pessebre de cada any davant de la seva façana.

Carrer Gavatxons, Foto: AF Jordi Plana

 Antic Ajuntament de Terrassa. Foto: AF Jordi Plana

Façana de l'Ajuntament de Terrassa 13/12/2015. Foto AF Jordi Plana

Pessebre de l'Ajuntament de Terrassa 2015. Foto: AF Jordi Plana

El campanar de la Catedral de Terrassa toca les nou de la vesprada i ja és hora de sopar, fa una setmana que els propietaris del Rístol han obert un nou restaurant al Centre Cultural de Terrassa i pot ser una bona opció.


TERRASSA UNA CIUTAT PER CONÈIXER I PER GAUDIR-LA

 
Jordi Plana i Nieto
Ex-regidor de l'Excel·lentíssim
Ajuntament de Terrassa
1987-2011

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada