Total de visualitzacions de pàgina:

dimarts, 3 d’abril del 2018

CASA JOAQUIM FREIXA

Avui dissabte, ens llevem a primera hora disposats a iniciar el sisè dia passejant per Terrassa. Sortim de casa i tot just quan passem per davant del carilló del Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, situat a la rambla d'Ègara, aquest toca les vuit del matí. Seguim caminant per la rambla fins arribar a la placeta d'Enric Granados, deixem a la nostra dreta una de les portes d'accés al Mercat de la Independència i entrem al carrer del Raval de Montserrat, carrer tallat al pas dels vehicles, seguim caminat, passem per davant de la farmàcia Albinyana i uns metres més endavant arribem a la Casa Joaquim Freixa, Raval de Montserrat, 40.

Casa Joaquim Freixa, Raval de Montserrat 40. Foto, AF Jordi Plana.

La casa Joaquim Freixa és un edific entre mitgeres, format per soterrani i planta baixa i amb un terrat, tot i la seva simplicitat, he de dir que és una de les façanes que més m'agraden de la ciutat pel seu equilibri estètic, cal dir que segueix les proporcions del nombre aúric amb el que fa a l'alçada i amplada i aquest fet és el que confereix a la façana la sensació d'equilibri, juntament amb la seva simetria. 

La façana presenta cinc obertures, dues d'elles corresponen al soterrani, la façana del semisoterrani està separada de la façana de la primera planta per una línia d'imposta recta. La primera planta presenta tres obertures verticals protegides per guardapols que es troben lligats entre ells. Els dos finestrals presenten baranes de ferro forjat així com la part superior de la porta que és de fusta i de dues peces, l'entrada presenta dos graons.

L'edifici està coronat per una cornisa recta decorada amb motius florals sobre la que s'assenta la barana de gelosia del terrat de l'edifici.

La casa ha estat reformada recentment i forma part del prestigiós establiment de mobles i decoració de cal Lloveras.

La casa Joaquim Freixa és una de les primeres obres de l'Arquitecte Lluís Muncunill i Parellada, va ser bastida l'any 1894 seguint l'estil neogòtic. La casa està catalogada com a bé d'interès local (Identificador: IPAC, 28096).


GL 41º 33' 48'' N - 2º 00' 33'' E. TERRASSA

Lluís Muncunill i Parellada, (Sant Vicenç de Fals, 25 de febrer de
1868 - Terrassa, 25 d'abril d'abril de 1931)
Foto Arxiu Municipal de Terrassa

Travessem el carrer del Raval de Montserrat, deixem a la dreta un dels accessos al Mercat de la Independència i ens situem davant de la Casa Josep Boguñà, a la cantonada entre el carrer del Raval de Montserrat i el carrer de la Unió...
 
TERRASSA UNA CIUTAT PER CONÈIXER I PER GAUDIR-LA

TERRASSA -VALLÈS OCCIDENTAL - CATALUNYA
 
Jordi Plana i Nieto
Regidor de l'Excel·lentíssim
Ajuntament de Terrassa
1987-201

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada