Total de visualitzacions de pàgina:

dijous, 5 d’abril del 2018

PLACETA ENRIC GRANADOS

La placeta Enric Granados és un espai públic format per les confluències dels carrers de la Rasa, el Raval de Montserrat i la Rambla d'Ègara, és un d'aquells espais que configuren la geometria urbana i que en alguns casos, els ajuntaments decideixen donar-lis la categoria de plaça per tal de honorar a algun personatge significatiu de la societat. Aquest és el cas d'aquesta plaça i cal dir que considero molt oportú que la Comissió del Nomenclàtor de l'Ajuntament de Terrassa decidís donar-li a aquest espai el nom de placeta Enric Granados.

 Placeta d'Enric Granados, a la dreta Mercat de la Independència i
a l'esquerra Forn de la Rasa. Foto, AF Jordi Plana

A la dreta de la fotografia observem un dels accessos al Mercat de la Independència i a l'esquerra el Forn de la Rasa, un dels que porten més anys fent pa a la ciutat i que fins no fa gaires anys encara fornejaven el pa en forn de llenya.

Placeta Enric Granados, centre de la imatge edifici comercial.
 Foto, AF Jordi Plana


Fent cantonada entre els carrers de la Rasa i el carrer del Raval de Montserrat, hi ha un edifici de planta baixa, amb façana recoberta de granit, coronat per una cornisa recta, a sota d'ella observem tres espiralls, dos el·líptics i un circular, separada del resta de la façana per una línia d'imposta. L'edifici està dividit en tres locals comercials.

Raval de Montserrat des de la placeta Enric Granados.
Foto, AF Jordi Plana

 Carrer de la Rasa des de la placeta Enric Granados.
Foto, AF Jordi Plana

 Enric Granados. Foto, Antoni Esplugas.
Font Viquipèdia

Enric Granados i Campiña, va néixer a Lleida, el 27 de juliol de 1867 i va morir el 24 de març de de 1916 en el naufragi del vaixell Sussex en el canal de la Mànega, en ser torpedinat per un submarí alemany en el transcurs de la Primera Guerra Mundial. Compositor, conegut per la seva obra pianística i per ser el creador de l'escola catalana de piano amb el compositor Albéniz.

Fet aquest petit comentari sobre la plaça Enric Granados, seguim amb la nostra passejada pel carrer del Raval de Montserrat, passejada que ja havíem iniciat fins arribar a la Casa Joaquim Freixa.

TERRASSA - VALLÈS OCCIDENTAL - CATALUNYA

TERRASSA UNA CIUTAT PER CONÈIXER I PER GAUDIR-LA
Jordi Plana i Nieto
Regidor de l'Excel·lentíssim
Ajuntament de Terrassa
1987-2011

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada