Total de visualitzacions de pàgina:

dissabte, 29 d’octubre del 2016

FONT DE SANTA MARIA

La Font de Santa Maria està situada en el talús del torrent de Monner, situat sota les esglésies de Sant Pere, per ser més exactes entre les esglésies de Santa Maria a l'esquerra de la font i la de Sant Miquel a la dreta. La font va ser dissenyada per Puig i Cadafalch l'any 1921 durant la rehabilitació del conjunt monumental de les esglésies, que l'arquitecte va fer durant el rectorat de la parròquia de Sant Pere  a càrrec d' en mossèn Homs (1916 -1936).

 Font de Santa Maria, sota les esglésies de Santa Maria i Sant Miquel.
Foto, AF Jordi Plana.

La font està dissenyada com si fos una capella construïda amb carreus desiguals de pedra, amb el broll situat pràcticament a nivell del terra, a banda i banda de la capella i per sobre de l'arc de mig punt un mur de contenció de paredat de pedra evita les esllavissades del talús sobre la font. Avui dia la Font de Santa Maria està tancada per condicions de salubritat, donat que l'aigua passa per sota de l'antic cementiri de Sant Pere. La deu va brollar durant molts anys i havia estat situada a la cruïlla que forma el camí que baixa del carrer de la Rectoria, per aquest fet hi ha qui creu que hauria de seguir brollant.

Santa Maria i la font del mateix nom. Foto, AF Jordi Plana.

La font de Santa Maria, construïda per Puig i Cadafalch, és un dels elements significatius que formen part dels jardins del parc de Vallparadís i del conjunt Monumental de les esglésies de Sant Pere.

Ubicació de la font de Santa Maria, dreta de la imatge.
Font, Google Earth.
 
GL 41º 34' 01'' N - 2º 01' 10'' E. TERRASSA

TERRASSA UNA CIUTAT PER CONÈIXER I PER GAUDIR-LA

Jordi Plana i Nieto
Regidor de l'Excel·lentíssim
Ajuntament de Terrassa, 1987 - 2011

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada