Total de visualitzacions de pàgina:

dijous, 15 de setembre del 2022

L'ALCALDE MANUEL ROYES I VILA. PART II 1980

En aquesta tercera entrada sobre el mandat de l'alcalde de Terrassa Manuel Royes i Vila (20/04/1979 - 12/04/2002), farem referència a les actuacions més importants realitzades per l'Ajuntament de Terrassa durant l'any 1980. Els dos primers anys, l'equip de govern el formaven el PSC i el PSUC, però les tensions ambdues formacions polítiques culminaran amb l'entrada al govern municipal de CiU en substitució del PSUC.

 

Manuel Royes i Vila. Foto: font monterrassa.cat
 

Una de les actuacions més importants i primerenques de l'administració municipal presidida per Manuel Royes, va ser la constitució de la Comissió de seguiment dels treballs de revisió del Pla General Municipal d'Urbanisme i Medi Ambient, aprovada en sessió plenària del 25 de gener de 1980. Terrassa serà una de les primeres ciutats catalanes que disposarà d'un Pla General d'Ordenació després del règim franquista, aquest començarà a corregir les deficiències estructurals, socials, urbanístiques i de protecció del patrimoni històric i cultural de la ciutat. Amb aquest Pla d'Ordenació Urbanística i els successius Terrassa esdevindrà la ciutat moderna que superarà la crisi econòmica de la dècada dels 70.

 

Fragment de l'acta del Ple Municipal del 25/01/1980, que fa referència a la 

Comissió de seguiment de revisió del PGO. Font AMAT

 

En aquesta sessió plenària del 25 de gener de 1980 s'aprovà la Comissió Assessora Municipal en Matèria de Sanitat Alimentària formada per:

Fragment de l'acta del Ple Municipal del 25/01/1980 que fa referència als membres de la CMAMMSA

Font: AMAT

 

Durant el Ple municipal del 29/02/1980 s'aprovà l'urbanització de l'Avda Vint-i-dos de Juliol a l'altura de la Cra de Castellar i que amb el pas del temps es completarà fins la Rambla d'Ègara.

                                                Avda Vint-i-dos de Juliol, actualitat. Foto, AF Jordi Plana.

(IMG 2631, 24/03/2016)

 

També s'aprovà el projecte de les obres de remodelació de la torre nord-est del Castell-Cartoixa de Vall Paradís, primera fase, i les condicions facultatives i jurídiques, amb un pressupost d' 1147490 ptes., a càrrec de la partida 011.713 del Pressupost Ordinari de despeses per a l'any 1980.

 

                                          Castell Cartoixa de Vallparadís, actualitat. Foto, AF Jordi Plana.

(IMG 6590, 21/05/2018)

 

En el Ple municipal del 28/03/1980, s'aprovà el Plec de condicions per contractar per concurs l'elaboració del Pla Especial de Conservació d'edificis Històrics-artístics de Terrassa i el catàleg corresponent. Tot seguit s'exposa el fragment de l'acta de l'aprovació d'aquest plec de condicions.

Durant el Ple municipal del dia 25 d'abril de 1980, s'aprovà el plec de condicions Jurídiques que ha de servir de base, juntament amb les Condicions Facultatives per a la contractació de les següents obres i projectes:

Relació d'obres i projectes aprovada en sessió plenària de l'Ajuntament de Terrassa el dia
25 d'abril de 1980. Font: Acta de la sessió plenària. Arxiu Comarcal de Terrassa.
 
Tot seguit s'exposen algunes de les imatges de les contractacions d'obres amb el seu aspecte actual.
 
CASA ALEGRE DE SAGRERA
 
Casa Alegre de Sagrera. Foto AF Jordi Plana. IMG 3478


Si voleu llegir altres entrades que fan referència a l'Alcalde Manuel Royes i Vila podeu clicar els enllaços:
 
L'Alcalde Manuel Royes i Vila. Introducció
 
L'Alcalde Manuel Royes i Vila. Part I 1979 
 
TERRASSA - VALLÈS OCCIDENTAL - CATALUNYA
 
TERRASSA UNA CIUTAT PER CONÈIXER I PER A GAUDIR-LA
 
Jordi Plana i Nieto
Regidor de l'Excel·lentíssim
Ajuntament de Terrassa
1987 - 2011
 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada