Total de visualitzacions de pàgina:

dijous, 30 de març del 2017

CARNESTOLTES

Aquesta escultura amb el nom de Carnestoltes, situada al Parc dels Catalans de Terrassa, va ser erigida amb motiu del 25è aniversari de la "Sussietat de l'Embut"de Terrassa, entitat organitzadora del Carnaval de la Ciutat. Va ser inaugurada el dia 2 de febrer de l'any 2002 durant el mandat de l'alcalde Manuel Royes i Vila (20/04/1979 - 12/04/2002), dia de la seva col·locació al Parc dels Catalans i dintre dels actes commemoratius de l'aniversari de la "Sussietat de l'Embut".

Carnestoltes, Plaça dels Catalans, Terrassa. Foto, AF Jordi Plana.

L'escultura ha patit diversos actes vandàlics, la majoria pintades, la primera va produir-se la mateixa nit de la inauguració. Mentre van durar les obres de prolongació dels FGC, l'escultura es va col·locar als Jardins de la Casa Museu Alegre de Sagrera (any 2010), acabades aquestes, va tornar a la Plaça dels Catalans, davant de la Fundació Busquets.

 Centre de la Imatge l'escultura Carnestoltes. Parc dels Catalans.
Foto, AF Jordi Plana.

L'escultura, obra de l'artista Joan Carraminyana i Cols, està feta de ferro colat i té una alçaria de 1,8 metres. L'obra reflecteix el caràcter alliberador del que representa l'esperit del carnaval, tot simbolitzant la transgressió que fa possible la disfressa.

 Carnestoltes. Foto, AF Jordi Plana.

L'escultura va acompanyada d'una placa amb el següent text: Del poble de Terrassa a totes aquelles persones que han fet possible 25 anys de Carnestoltes, especialment als nostres companys Marc Garcia Tobella, i Andreu Lozano Serrano.

GL 41º 33' 32,57'' N - 2º 00' 28,71 E. TERRASSA

Deixem l'escultura Carnestoltes i caminem fins arribar a la Fundació Busquets i el Palau Episcopal de Terrassa...

TERRASSA UNA CIUTAT PER CONÈIXER I PER GAUDIR-LA


Jordi Plana i Nieto
Regidor de l'Excel·lentíssim 
Ajuntament de Terrassa, 1987 - 2011


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada