Total de visualitzacions de pàgina:

dissabte, 26 d’agost del 2017

CASA VALENTÍ GUIX

He deixat el carrer de Sant Antoni i passant per la plaça del Dr Robert entrem al carrer de Garcia Humet, a la vorera equerra, en el núm 35 trobem la Casa Valentí Guix, edifici entre mitgeres de planta baixa i dos pisos. L'edifici va ser encarregat a l'arquitecte Lluís Muncunill i Parellada per Valentí guix segons consta en el permís d'obres aprovat en sessió plenària per l'Ajuntament de Terrassa l'any 1894. Número de l'expedient: 1894/00200/00034 (Arxiu Històric de Terrassa).

Centre de la imatge, Casa Valentí Guix, carrer de Garcia Humet,
núm 35. Foto, AF Jordi Plana.

La Casa Valentí Guix, correspon a un edifici entre mitgeres, de l'amplària d'un casal terrassenc, de planta rectangular, format per la planta baixa i dos pisos. La construcció és de maó estucat. La façana de la planta baixa presenta dues obertures rectangulars corresponents a la porta d'accés i a la finestra del quarto de reixa que presenta una reixa de ferro forjat, també observem un sòcol de ceràmica que recobreix l'antic sòcol de maó arrebossat. Una línia d'imposta d'arrebossat i ceràmica motllurada separa la façana de la planta baixa i del primer pis i segueix el perfil del balcó del primer pis.

Detall de la façana de la planta baixa de la Casa Valentí Guix 
Foto, AF Jordi Plana.

La façana del primer pis presenta dues obertures rectangulars, la del balcó amb els cantells bisellats i amb un guardapols d'inspiració clàssica. El balcó de llossada rectangular presenta una barana de ferro tornejat.

Detall de la façana del primer pis de la Casa Valentí Guix.
Foto AF Jordi Plana.

Una línia d'imposta de ceràmica motllurada separa les façanes del primer i segon pis. Aquest segon pis presenta dues obertures que repeteixen l'esquema del primer pis. La finestra de l'esquerra té un balcó amb reixa de ferro tornejada i un guardapols igual al de la finestra inferior. La finestra de la dreta en obertura rectangular té un trencaaigües de rajola ceràmica vidriada com el de la finestra inferior. Per damunt de les llindes de les finestres hi ha una línia d'imposta de ceràmica, quatre respiralls ceràmics agrupats de dos en dos i la façana està coronada per una cornisa de maó pla sostinguda per 15 permòdols ceràmics.

 Detall de la façana del segon pis de la Casa Valentí Guix.
Foto, AF Jordi Plana.

La Casa Valentí Guix, és a una de les primeres realitzacions de Lluís Muncunill i Parellada i correspon a l'època en la que Muncunill ocupà la plaça d'arquitecte municipal de Terrassa. Bastida l'any 1894, la podem enquadrar en el període Historicista de l'arquitecte Muncunill.


Nom de l'edifici .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  Casa Valentí Guix

Situació .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  Carrer de Garcia Humet, núm 35

Arquitecte .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  Lluís Muncunill i Parellada

Any de construcció .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .   1894 - 95

Permís d'obres .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .   1894/00200

Estil arquitectònic .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  Historicisme

Ús .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  Residencial

Protecció .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .   Edifici no catalogat 


GL  41º 33' 55,6'' N - 2º 00' 55'' E. TERRASSA (VALLÈS OCCIDENTAL) CATALUNYA


TERRASSA UNA CIUTAT PER CONÈIXER I PER GAUDIR-LA

Jordi Plana i Nieto

Regidor de l'Excel·lentíssim

Ajuntament de Terrassa 
1987 - 2011

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada