Total de visualitzacions de pàgina:

dimarts, 10 de maig del 2016

RELACIONS DE L'ESPAI

Caminem els metres que ens separen des del monument anomenat La Sardana, situat al Parc del Pla de la Font de l'Apotecari, fins l'Av del 22 de Juliol que parteix el torrent Monner, travessem l'avinguda i entrem al Parc de Vallparadís, un dels parcs urbans més grans de Catalunya. El parc té més de 395.000 metres quadrats de jardins i gairebé 4 Km de longitud, per ser exactes 3,9 Km. El Parc de Vallparadís ha estat un bon testimoni dels canvis experimentats per la ciutat de Terrassa. En el parc podem trobar vestigis dels primers assentaments ibèrics i romans, i el conjunt Monumental de les Esglésies de Sant Pere situat entre els torrents Monner i Vallparadís  ha vist impertèrrit des del Segle V els canvis experimentats per la ciutat de Terrassa: la fundació del Bisbat d'Ègara, la revolució industrial, el modernisme o la gran transformació de la ciutat de l'últim terç del segle XX.

Entrem al parc per l'extrem nord i seguint el torrent Monner, aquesta zona està limitada al nord per l'Av 22 de Juliol, a l'est el carrer Salmerón i a l'oest el carrer Puig i Cadafalch. Pràcticament a l'entrada del parc, tocant a l'Av 22 de juliol i en una zona de gespa més o menys plana, l'Ajuntament de Terrassa va posar una escultura anomenada Relacions de l'espai.

Escultura: Relacions de l'espai, autor Àngel Màdico.
Foto, AF Jordi Plana.

L'escultura obra de l'artista terrassenc Àngel Màdico (1955), ubicada a l'entrada del parc, va ser inaugurada per l'alcalde Manuel Royes i Vila ( 20/04/1979 - 12/04/2002) el dia 27 de juliol de 2001. L'escultura està realitzada en ferro, pintat de color verd, vermell, groc, blau i morat. L'escultura ocupa 35 metres quadrats.
Després de 15 anys de la seva inauguració, l'estat de conservació del monument es excel·lent.

Relacions de l'espai, Parc de Vallparadís, torrent Monner.
Foto, AF Jordi Plana.

Segons Àngel Màdico, l'escultura Relacions de l'espai, simbolitza la idea del doble cosmos: el microcosmos i el macrocosmos, i l'energia entre els diversos cossos que formen a partir de figures de colors vius i contrastats, verd, vermell, groc, blau i morat, que interactuen amb la realitat i l'abstracció.

Relacions de l'espai, autor Àngel Màdico. Foto, AF Jordi Plana.

L'escultura urbana està formada per 5 columnes de ferro que representen el Sol (color vermell), la Lluna (color blau), el llamp (color vermell), el rombe, simbolitza la terra (color morat) i el triangle, símbol de les direccions de l'espai (color groc). 

La delegació del Vallès Occidental del Col·legi d'Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Barcelona va fer l'estudi de les fonamentacions, les plaques d'ancoratge i la coordinació, l'execució material de l'obra va ser a costa de Construccions Dénia i Fornells, SA. (Font, Joaquim Sierra i Carbonell).

Ancoratges de les columnes del monument.
Foto, AF Joaquim Sierra i Carbonell

GL 41º 34' 09'' N - 2º 01' 14'' E. TERRASSA

Seguim en direcció sud pel torrent Monner i en direcció a la font del Rossinyol...

TERRASSA UNA CIUTAT PER CONÈIXER I PER GAUDIR-LA

Jordi Plana i Nieto
Regidor de l'Excel·lentíssim
Ajuntament de Terrassa, 1987 - 2011

2 comentaris:

  1. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

      Elimina