Total de visualitzacions de pàgina:

dimecres, 4 de maig del 2016

LA SARDANA

Un cop hem begut una mica d'aigua a la Font de l'Apotecari, seguim caminant en direcció sud cap a l'Avda 22 de Juliol que separa la part coberta del torrent Monner, que avui dia forma el Parc del Pla de la Font de l'Apotecari, de la part que encara es conserva del mateix torrent i que a l'altre costat de l'Avda 22 de Juliol forma part dels jardins del Parc de Vallparadís. Abans d'arribar a l'Avda 22 de Juliol i en el centre de l'últim terç del Parc del Pla de la Font de l'Apotecari, trobem un altre monument, en aquest cas és un monument dedicat a la Sardana.

La Sardana, Pla de la Font de l'Apotecari. Foto, AF Jordi Plana.

El monument urbà anomenat La Sardana, està situat al Pla de la Font de l'Apotecari i és obra de l'Escola Municipal d'Arts i Oficis. L'escultura va ser inaugurada el dia 26 d'abril de 1998 per l'alcalde de Terrassa Manuel Royes i Vila. L'escultura simula el ball d'una sardana per mitjà de 8 columnes de pedra arenisca de color gris, de 3'5 metres d'alçada, coronades per un cercle de ferro de 5'40 metres de diàmetre.

 Escultura La Sardana. Foto, AF Jordi Plana.
 
L'escultura va ser inaugurada en el marc de l'elecció de Terrassa per l'Obra del Ballet Popular de Catalunya com a Ciutat Pubilla de la Sardana de l'any 1988. Els actes de celebració es van fer els dies 25 i 26 d'abril i el dia 26 va ser inaugurada l'escultura amb la presència de Joan Vidal, president de l'Obra del Ballet Popular de Catalunya i Manuel Royes i Vila, alcalde de Terrassa. L'acte d'inauguració va comptar amb una exhibició i audició de colles sardanistes.

 Detall d'una atracció de la plaça i al final el monument.
Foto, AF Jordi Plana.

El dia de la inauguració es va descobrir una placa amb el següent text:

Monument commemoratiu de la proclamació de Terrassa Ciutat Pubilla de la Sardana 1998, realitzada per l'Escola Municipal d'Arts Aplicades i inaugurat per l'alcalde Manuel Royes. Terrassa 26 abril de 1998.

He arribat al final del Parc del Pla de la Font de l'Apotecari, travesso l'avinguda 22 de Juliol i entro en els jardins del Parc de Vallparadís, just a l'inici una escultura d'Àngel Màdico...
GL 41º 34' 12'' N - 2º 01' 13'' E. TERRASSA

TERRASSA UNA CIUTAT PER CONÈIXER I PER GAUDIR-LA

Jordi Plana i Nieto
Regidor de l'Excel·lentíssim
Ajuntament de Terrassa, 1987 - 2011

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada