Total de visualitzacions de pàgina:

dimecres, 4 de maig del 2016

FONT DE L'APOTECARI

Seguim passejant en direcció sud pel mig del Pla de la Font de l'Apotecari, a la nostra esquena ens queda la Plaça d'Andalusia i a la nostra dreta deixem el molí de vent de l'antiga propietat de la família Moner, fins arribar a una font situada pràcticament al mig del Parc del Pla del la font de l'apotecari i davant del nou edifici de l'escola Lanaspa. La font, podríem dir, substitueix a l'antiga i popular font de l'apotecari que va desaparèixer a finals del segle XX en cobrir-se part del torrent Monner.

Font de l'Apotecari. Foto, AF Jordi Plana.

L'antiga Font de l'Apotecari estava situada dins d'una caseta d'obra a la part nord de l'Avda 22 de Juliol, la font envoltada de taules per poder dinar o esmorzar, va deixar de ser freqüentada pels terrassencs, a finals del segle XX es va cobrir el torrent Monner i la Font es va perdre. El cobriment del torrent va generar una esplanada que avui dia es correspon amb el Pla de la Font de l'Apotecari. Per recordar l'antiga font que s'havia perdut, l'Ajuntament de Terrassa va posar una font de cos ortoèdric, de ferro i amb un broc de llautó, al vell mig d'un espai amb jocs infantils i darrera del nou edifici de l'escola La Roda,
 
Rètol que indica el Pla de la Font de l'Apotecari. Foto, AF Jordi Plana.

Amb la nova font instal·lada per l'Ajuntament podem dir que s'ha recuperat la popular Font de l'Apotecari, tot i que per raons de salubritat pública dóna aigua de la Mina Pública d'Aigües de Terrassa.

Pla de la Font de l'Apotecari. Foto, AF Jordi Plana.

Després de beure una mica d'aigua a la Font de l'apotecari, seguim caminant en direcció sud, cap el monument a la Sardana, situat a prop de l'avinguda 22 de Juliol i en el tram sud del Parc del Pla de la Font de l'Apotecari.

GL 41º 34' 14'' N - 2º 01' 13'' E. TERRASSA

TERRASSA UNA CIUTAT PER CONÈIXER I PER GAUDIR-LA

Jordi Plana i Nieto
Regidor de l'Excel·lentíssim
Ajuntament de Terrassa, 1987 - 2011

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada