Total de visualitzacions de pàgina:

diumenge, 8 de maig del 2016

FONT TROBADA

Pràcticament davant de la casa situada al Raval de Montserrat núm 3 hi ha un brollador anomenat la  Font Trobada, que només funciona alguns dies durant els mesos d'estiu. Aquest brollador substitueix una font que donava aigua de boca i que es va treure al remodelar la placeta que porta el mateix nom de la font

Font Trobada (brollador). Foto, AF Jordi Plana.

El nou brollador va ser inaugurat per l'alcalde Manuel Royes i Vila (20/04/1979 - 12-04-2002), el dia 28 d'octubre de 1997, coincidint amb la inauguració de la illa de vianants formada per la placeta de la Font Trobada i el carrer dels Gavatxons.

La font, és una estructura circular de basalt (roca volcànica), assentada sobre una base de granit. Té un brollador central il·luminat amb focus de tres colors. 

Història de la Font Trobada
 
En el segle XVIII, les necessitats d'aigua del Vapor Busquets, situat a l'actual plaça Salvador Espriu, van fer que la família Busquets construís una mina d'aigua al Passeig, l'aigua baixava per una canalització que passava pels carrers Nou de Sant Pere i Sant Pere, en arribar al Círcol Egarenc es conduïa mitjançant una canonada soterrada fins el Vapor Busquets. Després durant la guerra del francès a principis del segle XIX, la canonada es va fer malbé i l'ajuntament la va reparar, durant l'arranjament es va eliminar una font que rajava des de l'any 1700 al carrer del Pes de la Palla, cantonada amb el carrer de Sant Pere, anomenada la Font Trobada, i es va instal·lar en la cruïlla dels carrers dels Gavatxons, raval de Montserrat i de Sant Pere. A l'inici de la dècada dels 90 i coincidint amb una remodelació de la placeta va tornar a obrir-se la font, darrerament, amb la remodelació de l'any 1997 va se substituïda per l'actual font circular.

 Placeta de la Font Trobada i Font. Foto, AF Jordi Plana.

GL 41º 33' 47'' N - 2º 00' 39'' E. TERRASSA

Jordi Plana i Nieto
Regidor de l'Excel·lentíssim
Ajuntament de Terrassa, 1987 - 2011

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada