Total de visualitzacions de pàgina:

dijous, 28 d’abril del 2016

CARRER DE L'ALCALDE PARELLADA

El carrer De l'Alcalde Parellada és un carrer molt curt que va del carrer Major de Sant Pere al carrer de l'Arquitecte Puig i Cadafalch. La part central del carrer Alcalde Parellada està urbanitzada com una plaça i s'anomena la Plaça del Comú. La façana sud del carrer de l'Alcalde Parellada és la façana lateral de l'antic Ajuntament del poble de Sant Pere

Antic Ajuntament de Sant Pere. Foto, AF Jordi Plana.

L'edifici de l'antic Ajuntament de Sant Pere va ser projectat per l'arquitecte Juli Batllevell. Les obres van ser adjudicades al contractista Lluís Tayó i Puig va ser inaugurat el 30 de maig de l'any 1897, per l'alcalde del poble de Sant Pere, Josep Viver i Modolell i beneit pel rector de Sant Pere, Mossèn Magí Barrera. L'edifici va ser la seu de l'Ajuntament de Sant Pere fins l'any 1904 que el poble fou annexionat a la ciutat de Terrassa.

Façana sud del carrer Alcalde Parellada i de la placa de la Font del
Comú.

L'edifici afegit, el que només té un pis, a part de ser la façana esquerra del carrer de l'Alcalde Parellada, dóna a la plaça de la Font del Comú, que té el nom de Comú perquè hi havia un edifici que acollia l'escorxador i dos safareigs públics. L'edifici afegit, va albergà el col·legi públic Parellada. Des de l'any 1997 l'edifici de l'antic ajuntament, alberga l'Associació de Veïns de l'Antic Poble de Sant Pere i també el Grup d'escoltes  i guies Torrent de les Bruixes.


 Plaça de la Font del Comú al mig del carrer de l'Alcalde Parellada.
Foto, AF Jordi Plana

En Josep Viver i Modolell, va ser substituït al front de l'Alcaldia de Sant Pere, l'any 1898 per Pere Parellada i Solà. (1898 - 1899).

Carrer de l'Alcalde Parellada, dedicat a Pere Parellada i Solà.
Foto, AF Jordi Plana.

Pere Parellada i Solà, Sant Pere, 8 de març de 1852, morí a Sant Pere de Terrassa als 50 anys, el 12 de desembre de 1902, va ser alcalde de l'antic Poble de Sant Pere, avui barri de Sant Pere de Terrassa, durant els anys 1898 i 1899. Pere Parellada era veí de la parròquia de Sant Vicenç de Jonqueres, propietari de terres a l'actual barri d'Hostafrancs de Sabadell, que fins l'any 1904 formaven part del poble de Sant Pere.

Pere Parellada i Solà, alcalde de Sant Pere
1898 -1899

Vista aèria de la plaça de la Font del Comú, carrer de l'Alcalde
Parellada i antic Ajuntament de Sant Pere. Font Google Earth.

GL
C/Major de Sant Pere - c/De l'Alcalde Parellada, 41º 34' 04'' N - 2º 01' 06'' E.
      C/De l'Alcalde Parellada - c/De l'arquitecte Puig i Cadafalch, 41º 34' 04'' N - 2º 01' 06 E TERRASSA

 TERRASSA UNA CIUTAT PER CONÈIXER I PER GAUDIR-LA

Jordi Plana i Nieto
Regidor de l'Excel·lentíssim
Ajuntament de Terrassa, 1987- 2011

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada