Total de visualitzacions de pàgina:

dilluns, 1 de febrer del 2016

RESTAURANT DOT

Hem passat un matí al Parc de Sant Jordi, passejant pels seus jardins, ens ha fet un matí esplèndid, dia solejat però gaudim d'una temperatura de vint graus centígrads, temperatura impensable per l'últim diumenge del mes de gener. Desprès d'admirar i fotografiar la Masia Freixa, és l'hora de dinar i decidim fer-ho en el restaurant Dot del Parc de Sant Jordi.

Davant la Façana oest de la Masia Freixa, s'obre un camí que baixa fins a una plana del parc situada davant les places de Sant Oleguer i Zamenoff, a l'esquerra del camí trobem un petit amfiteatre, construït en la dècada dels seixanta i a la dreta el restaurant Dot.

Façana sud del Restaurant Dot. Foto, AF Jordi Plana.

El primer aspecte que cal destacar del restaurant, és la seva integració en el marc del Parc de Sant Jordi, és una construcció rectangular, amb la façana principal oberta a la plana davantera sense arbres i la part del darrera amagada pel desnivell del terreny. Les façanes de l'ortoedre que formen la construcció són de vidre envoltades per perfils de fusta separats uns dels altres, la teulada és plana i les taules de la terrassa davantera, s'assenten sobre una tarima de fusta i estan cobertes per quatre grans ombrel·les de color blanc.

Façana nord del restaurant Dot. Foto, AF Jordi Plana.

El restaurant compta amb un menjador interior davant la barra i unes dotze taules a la terrassa.

Terrassa del restaurant Dot. Foto, AF Jordi Plana.

La temperatura és bona i decidim dinar a la terrassa del restaurant Dot, hi ha lloc, ens assentem i demanem la carta. El restaurant ofereix un pica-pica de primer, amb un segon que pot escollir-se entre diferents plats, beguda, pa i postres per un preu de 20 euros per persona. Decidim dinar amb aquesta proposta.

Del pica-pica cal destacar: l'amanida amb farcellet de formatge, la coca amb pernil ibèric, les croquetes casolanes de ceps, les patates braves i els xocos, i el pintxo de croqueta de bacallà.

La coca amb ibèric. Foto, AF Jordi Plana.

L'amanida amb farcellet de formatge. Foto, AF Jordi Plana.


Les croquetes casolanes amb ceps.
AF Jordi Plana.

Els "xocos" AF, Jordi Plana.

Les braves del Dot. Foto, AF Jordi Plana.

Dels segons plats del menú d'avui cal destacar el bacallà amb escopinyes i els canalons de marisc i el pollastre farcit de gambes i carxofes.

 El bacallà amb escopinyes. Foto, AF Jordi Plana.

 Els canalons de marisc. Foto, AF Jordi Plana.

El pollastre farcit de gambes i carxofes. Foto, AF Jordi Plana.

De les postres del menú, tots ells correctes, cal destacar els pastís de poma amb gelat de vainilla.

 El pastís de poma amb gelat de vainilla. Foto, AF Jordi Plana.

Del Restaurant Dot del Parc de Sant Jordi cal destacar: la relació qualitat-preu és molt bona, els plats típics de la cuina mediterrània estan ben buscats i afegeixen un segell personal, la vaixella i els coberts són correctes, el tracte del personal és bo, el lloc és adequat per parlar i fer la sobretaula en un espai lliure de sorolls i un dels aspectes que avui dia són d'agrair és que no hi han sorpreses a l'hora de pagar, no hi han suplements i si en lloc de triar el vi de la casa, es prenen cerveses o refrescos, al final es paguen vint euros per persona. Ben segur que hi tornarem...

El restaurant és obra de l'arquitecte terrassenc Cesc Duran.

Hem acabat el sisè dia de passeig per Terrassa i ens dirigim cap a casa, demà cal treballar.

GL 41º 33' 47'' N - 2º 00' 15'' E

TERRASSA - VALLÈS OCCIDENTAL - CATALUNYA
TERRASSA UNA CIUTAT PER CONÈIXER I PER GAUDIR-LA
Jordi Plana i Nieto

Regidor de l'Excel·lentíssim

Ajuntament de Terrassa, 1987-2011

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada