Total de visualitzacions de pàgina:

diumenge, 7 de febrer del 2016

PLACETA ROSA PUIG

La placeta Rosa Puig és un petit espai públic situat entre l'edifici de Correus de la plaça Mossèn Jacint Verdaguer i l'Escola de la Llar. El terreny que ocupa la placeta formava part de l'edifici de l'Agrupació Regionalista, en enderrocar-se aquest edifici, a finals de la dècada dels anys 50, per construir l'edifici de Correus de Terrassa, va quedar un petit espai rectangular entre el nou edifici i l'Escola de la Llar, espai que en un principi havia de donar aparcament als vehicles de correus.

La placeta està limitada per la façana de l'Escola de la Llar i la façana lateral de l'edifici de correus. Hi ha tres bancs i una font de ferro colat i tres tarongers.
Placeta Rosa Puig. Foto, AF Jordi Plana

Placeta Rosa Puig, fons de la imatge plaça Mossèn Jacint Verdaguer
Foto, AF Jordi Plana.

  
Rosa Puig i Llonch, va néixer a Terrassa el 24 de febrer de 1901 i va morir el 24 de maig de maig de 1999. A l'edat de 7 anys ingressà a l'Escola Coral egarenca, amb 17 anys es titula a l'Escola Municipal de Música de Terrassa i comença a treballar com a professora en la mateixa escola i l'any 1923 s'inicià en el violoncel. Fou la directora de la Massa Coral de Terrassa des de l'any 1943 (any de la fundació), fins l'any 1971. Desprès de la seva jubilació va rebre la Medalla de Plata de la ciutat. El 24 de febrer de 1997 l'ajuntament de Terrassa, posà una placa amb el seu nom i retrat a la seva casa natal del carrer de la Societat i li dedicà una placeta amb el seu nom.

Rosa Puig és autora de més d'un centenar de cançons, sardanes i música de cambra per a diferents instruments.

Rosa Puig i Llonch, Foto, Beneta Trullàs / AMAT.

 Font de la placeta Rosa Puig i Llonch. Foto, AF Jordi Plana.


TERRASSA UNA CIUTAT PER CONÈIXER I PER GAUDIR-LA
 
Jordi Plana i Nieto
Ex-regidor de l'Excel·lentíssim
Ajuntament de Terrassa
1987 - 2011
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada