Total de visualitzacions de pàgina:

dissabte, 27 de febrer del 2016

FARMÀCIA DE LA PLAÇA VELLA

La Farmàcia de la Plaça Vella es troba ubicada en la planta baixa de l'edifici situat entre mitgeres de la Plaça Vella núm 2. La farmàcia coneguda inicialment com la Farmàcia Coll, és un dels establiments més antics de la Plaça Vella, juntament amb l'estanc amb el que comparteix mitgera.


 Farmàcia de la Plaça Vella, núm 2. Foto, AF Jordi Plana.

La farmàcia coneguda popularment com la Farmàcia de la Plaça Vella, va ser primer la Farmàcia Coll i avui dia és en realitat Farmàcia Torrent Solans, Anna. 

La farmàcia ocupa tota la planta baixa, amb botiga al davant i rebotiga al darrera. La façana  és molt senzilla, és de composició llisa amb arrebossat pintat de color crema i sòcol amb relleu d'arrebossat pintat de color vermell. A la façana d'aquesta planta baixa i sobre la llinda de la porta la paraula farmàcia en lletres vermelles en relleu, a la mitgera amb l'estanc que no té la seva façana alineada amb la de la farmàcia, la creu icònica de les farmàcies també de color vermell i dues línies de petits quadrats vermells completen la decoració de la façana. La planta baixa només té una obertura rectangular que correspon a la porta d'accés, la porta de tres cossos, amb els dos laterals fixos, és de fusta amb vidrieres transparents. La decoració de la façana, tot i la seva senzillesa, fa que la farmàcia sigui molt visible pels vianants.

Planta baixa i primer pis de la Farmàcia Torrent Solans.
Foto, AF Jordi Plana.

L'edifici, a part de la planta baixa té dos pisos i les golfes. Els dos pisos tenen un balcó amb voladís, llossada rectangular motllurada i barana de ferro. La façana és d'arrebossat i l'edifici està coronat per una cornisa recta molt senzilla. La teulada és de teula àrab i a dues aigües.

Interior de la Farmàcia de la Plaça Vella núm 2. Foto, AF Jordi Plana.

La farmàcia Coll de la Plaça Vella núm 2, va ser un dels primers establiments terrassencs en disposar d'enllumenat elèctric. L'any 1893 el Centre Industrial Terrassenc va posar a prova el subministrament de corrent elèctrica per a particulars, portant el fluid a la farmàcia Coll i a tres establiments més.

GL 41º 33' 44'' N - 2º 00' 39'' E. TERRASSA

Deixem la farmàcia de la Plaça Vella i ens aturem un moment a l'estanc del costat...
 
TERRASSA UNA CIUTAT PER CONÈIXER I PER GAUDIR-LA
 
Jordi Plana i Nieto
Regidor de l'Excel·lentíssim
Ajuntament de Terrassa, 1987-2011

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada