Total de visualitzacions de pàgina:

dijous, 10 de desembre del 2015

CASA JOSEP BADIELLA


Casa Josep Badiella de Terrassa

Hem arribat al carrer del Raval, el rellotge del campanar de la Catedral de Terrassa toca les nou de la vesprada, amb un toc de campanes, fa uns dies, em van comentar que el só correspon a una gravació, preferia creure que eren campanes de veritat, que hi farem !. Ens assentem en una taula de la terrassa del Restaurant Olivetti, situat a la planta baixa de la Casa B Pinell o Casa Josep Badiella.

L'edifici fa cantonada, amb mitgeres i dues façanes. Consta de soterrani, planta baixa i dos pisos, façana principal al Raval de Montserrat i l'altra, al carrer Vila Nova. El primer pis té un balcó amb finestra central, el segon té un grup de tres finestres iguals. La planta baixa té la porta d'entrada i una gran finestra amb arcs rebaixats. La primera planta i els dos pisos estan separats per una línia d'imposta que a la façana lateral es veu trencada per una finestra amb arc rebaixat i dos grups de finestres geminades, situades al tercer pis.

L'edifici està coronat per una cornisa de ceràmica de línia corba.

La Casa B. Pinell, Raval de Montserrat 23, fou bastida per l'arquitecte Lluís Muncunill (1916), seguint l'estil Noucentista. 
 

Casa Josep Badiella. Foto: AF Jordi Plana

L'edifici ha estat en el passat la seu del PSUC i del sindicat Comissions Obreres. 

 GL: 41º 33' 46'' N - 2º 00' 35'' E. TERRASSA.

Ens assentem sota una de les ombrel·les de l'Olivetti, que sostenen uns calefactors, sembla que no fa gaire fred i passem a demanar un sortit de tapes. La cuina no és sofisticada, però la matèria prima és de molt bona qualitat i ben cuinada, conservant les seves qualitats organolèptiques i la relació qualitat-preu, és bona.

 Tapes de l'Olivetti, Raval de Montserrat 

Ja hem sopat, deixem la taula de l'Olivetti i ens dirigim al pàrquing del Raval, tot passant per davant de la Casa Bogonyà, Raval de Montserrat 33, reformada i que actualment ocupa la multinacional Nespresso, baixem al pàrquing i ens retirem, demà serà un altre dia.


Casa Bogonyà. Foto: AF Jordi Plana

El Raval de Montserrat té molts edificis emblemàtics de la ciutat de Terrassa: L'Ajuntament, el Mercat de la Independència, la Farmàcia Albinyana... Segur que hi tornarem. Ha estat un dia molt intens i ara toca descansar.


TERRASSA UNA CIUTAT PER CONÈIXER I PER GAUDIR-LA

Jordi Plana i Nieto
Ex-regidor de l'Excel·lentíssim
Ajuntament de Terrassa
1987-2011

1 comentari: