Total de visualitzacions de pàgina:

dijous, 24 de desembre del 2015

CASA FRANCESCA SENDRA

La Casa Francesca Sendra de Terrassa

Seguim amb el nostre passeig per la Plaça Vella, deixem la façana del Cafè Colón, passem per davant de la Casa Badia i arribem a la Casa Francesca Sendra.

La Casa Francesca Sendra, és un edifici situat a la dreta de la Casa Badia (de color vermell a la foto), amb façana a la Plaça Vella i al carrer de Gavatxons, ocupa l'extrem dret de la banda nord de la Plaça Vella.

És un edifici entre mitgeres, format  per planta baixa, entresòl i tres pisos, també té un terrat. Les dues façanes de la Casa Francesca Sendra, mostren una composició simètrica, amb una ordenació regular de les obertures.

La planta baixa i l'entresòl disposen de grans finestrals d'arc rebaixat. La planta baixa i l'entresòl van ser concebuts per ús comercial i els grans finestrals feien la funció d'aparadors. La casa també va ser coneguda com Cal Sastre Badrinas i després com Cal Jorba, inaugurat l'any 1923. Actualment la planta baixa i l'entresòl estan ocupats per una cafeteria.

Els dos pisos superiors tenen finestres allindades, al pis principal amb una balconada comuna a les façanes de la Plaça Vella i del carrer de Gavatxons. i a l'últim pis, una galeria de finestres.

L'edifici va ser bastit l'any 1922 per l'arquitecte Melcior Viñals i Muñoz. Casa Francesca Sendra, Plaça Vella, 8. Estil: Noucentisme. Bé Inventariat, identificador IPAC: 28143

GL 41º 33' 44'' N - 2º 00' 40'' E. TERRASSA

Les campanes de la Catedral de Terrassa toquen les dotze, deixem la Casa Francesca, passem per davant de l'entrada del carrer de Gavatxons, de Cal Baró de Corbera, l' entrada del carrer de la Font Vella i arribem a la portalada de la Catedral. (Deixem per unes altres entrades d'aquest bloc, la Casa Badia i Cal Baró de Corbera).


 Casa Francesca Sendra i a la seva dreta la Casa Badia, en primer
pla, paradetes de la Fira de Santa Llúcia. Foto: AF Jordi Plana

Entresòl, primera, segona i tercera plantes de la Casa Francesca
Sendra. Foto AF Jordi Plana

 Esquerra: Casa Francesca Sendra, i carrer De la Font Ve, centre:
 Cal Baró de Corbera. Foto: AF Jordi Plana

TERRASSA UNA CIUTAT PER CONÈIXER I PER GAUDIR-LA

 
Jordi Plana i Nieto
Ex-regidor de l'Excel·lentíssim
Ajuntament de Terrassa
1987-2011 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada