Total de visualitzacions de pàgina:

dilluns, 21 de novembre de 2016

LA GURMETERIA TERRASSA

Després de fer el recorregut pel Vapor Gran, és el moment d'anar a dinar, ens decidim pel restaurant La Gurmeteria, situat al Passeig del Vapor Gran núm 24, en el Districte núm I de Terrassa. El restaurant ofereix una carta original,en la que el producte de bona qualitat és l'estrella i que invita a compartir-la amb els amics, amb la família o amb la parella.

Tot i que la Gurmeteria té alguns plats ja consolidats en la seva oferta gastronòmica com poden ser las patates braves (de les més bones que podem menjar a Terrassa), els peus de porc cruixents o el bacallà a la llauna. Cal dir que el restaurant renova la seva carta cada sis mesos i cada tres mesos incorpora els plats de temporada.

 La barra de la Gurmeteria, Passeig del Vapor Gran núm 24. Terrassa
Foto, AF Jordi Plana.

Restaurant La Gurmeteria, Passeig del Vapor Gran, núm 24 Terrassa
Foto, AF Jordi Plana.

Si és estiu, la Gurmeteria té una terrassa esplèndida, situada al Passeig del Vapor Gran, immillorable si volem sopar o dinar durant els mesos més calorosos de l'any, en un indret amb més de cent cinquanta anys d'història, com és l'espai ocupat per l'antic Vapor Gran (La Auxiliar Tarrasense).

Vapor Gran, a l'esquerra el restaurant la Gurmeteria. Foto, AF Jordi Plana.

Entrem al restaurant, la sala-menjador es troba a peu pla, sense barreres arquitectòniques, a l'esquerra de la porta d'accés dues grans prestatgeries exposen una part important de la bodega de La Gurmeteria. Cal dir que el restaurant té una de les cartes de vins més extenses de la ciutat, amb més de 100 referències, el 85 % amb denominació d'origen de les diferents zones vitivinícoles catalanes.

Prestatgeries amb els vins de la Gurmeteria. Foto, AF Jordi Plana.

A La Gurmeteria també podem prendre una copa de cava o de vi blanc o negre servida a la seva temperatura òptima. La carta de vins és un dels atractius del restaurant i podem trobar un excel·lent cava o vi des d'un preu que no arriba als deu euros i si és un dia especial, fins els quaranta euros. El restaurant inaugurat l'any 2012, ja ha estat mereixedor del Premi Cartaví 2015 i enguany és finalista. En tot allò que fa referència als vins i als plats cal que ens deixem aconsellar per la responsable i sommelier, la Laia Castell.

 La copa de vi de la Gurmeteria. Foto AF Jordi Plana.

La sala és un espai lluminós, agradable, amb una bona distància entre les taules que permet la intimitat en les converses dels comensals, està climatitzada, disposa de connexió a internet (wifi) i al fons de la sala disposa d'una zona de bar-cafeteria. A la dreta hi ha una pissarra amb algunes de les especialitats diàries del restaurant.

Zona de bar-cafeteria. Foto, AF Jordi Plana.

Detall de la pissarra amb algunes de les especialitats del dia.
Foto, AF Jordi Plana.

Per dinar i sopar, una bona decisió pot ser fer un primer plat, compartint diferents tapes amb una bona copa de vi i fer desprès un segon plat que ben segur també acabarem compartint. Com ja hem comentat el restaurant té una sèrie de plats estrella com els peus de porc cruixents, la cinta de vaca amb rovellons, la gran croqueta de pollastre rostit i pernil ibèric, el cruixent de "morcilla" de Burgos amb mel, la papada rostida entre pa amb caviar de trufa, les braves Gurme o el bacallà d'Islàndia a la llauna, aquests plats són una petita mostra de l'àmplia carta elaborada amb productes de qualitat que han estat cuinats de forma creativa i ben presentats. En relació a les postres, el restaurant també manté un nivell alt i cal destacar les torrades de Santa Teresa o la bomba de xocolata amb sorpresa.

També cal destacar el tracte molt correcte de la Laia, responsable de La Gurmeteria i sommelier, que ens donarà de bon grat tot tipus d'informació sobre els plats i els vins. Del cambrer Pau Membrilla a qui també cal escoltar els seus suggeriments, de tracte proper i a la vegada professional i del cuiner Jordi Almasqué que manté una cuina neta i organitzada.

Darrera de la barra de la cafeteria-bar hi ha la cuina.
Foto, AF Jordi Plana.

Darrera de la barra de la cafeteria-bar, la finestra de sortida dels
plats a la sala-menjador. Foto, AF Jordi Plana  

La tira de vaca amb rovellons. Foto, AF Jordi Plana.

Els rovellons botó a la llauna. Foto, AF Jordi Plana

 La croqueta de pollastre rostit i pernil ibèric i la coca de pa amb
tomàquet. Foto, AF Jordi Plana.

 La burrata amb tomàquet sec i kalamata. Foto, AF Jordi Plana.

El Bikini de cansalada rostida i formatge manxego.
Foto, AF Jordi Plana.

 El risotto de ceps i formatge de Parma amb foie. Foto, AF Jordi Plana.

Llavors, la copa de vi negre de la Vinyeta, un vi amb la fruitositat del
raïm i la noblesa de la fusta amb l'essència de l'Empordà.
Foto, AF Jordi Plana.

 La bomba de xocolata amb sorpresa. Foto, AF Jordi Plana.

Hem acabat de dinar i demanem uns cafès, per fer una mica de sobretaula i comentar el dinar a La Gurmeteria. Prenem el cafè, cal dir que és un bon cafè, a diferència d'altres restaurants que acostuma a ser de baixa qualitat. La Gurmeteria és un excel·lent restaurant per sopar amb els amics o amb la parella durant les nits d'estiu a la seva terrassa, és un restaurant per compartir els seus plats i tapes i comentar-los a la taula, ja sigui amb la família o amb els companys. És un dels pocs restaurants egarencs que podem prendre una bona copa de vi acompanyada d'una excel·lent tapa

En només cinc anys La Gurmeteria s'ha convertit en un dels referents gastronòmics de la ciutat.

GL 41º 33' 36'' N - 2º 00' 48'' E TERRASSA-Passeig del Vapor Gran núm 24 Tel 937852867

Seguim Passejant per Terrassa, sortim de La Gurmeteria, deixem el Vapor Gran, travessem el carrer de Sant Genís i arribem a la Plaça Nova...

TERRASSA UNA CIUTAT PER CONÈIXER I PER GAUDIR-LA

Jordi Plana i Nieto
Regidor de l'Excel·lentíssim
Ajuntament de Terrassa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada