Total de visualitzacions de pàgina:

dilluns, 4 de gener del 2016

CASA BONAVENTURA MARCET

Ens trobem en el carrer de Sant Pere, carrer que connecta dues placetes, a la part baixa la placeta de la Font Trobada i a la part alta la placeta de Saragossa. Una de les casses que destaquen, és la casa de Bonaventura Marcet, aquesta  està situada en el primer terç del carrer de Sant Pere venint de la placeta de la Font Trobada i a ma dreta, ocupant el número 27.

En Bonaventura Marcet, va ser qui la va construir i va fixar la seva residència. En Bonaventura va ser membre de la Junta de la Cambra Oficial de Comerç de Terrassa i va presidir la secció mercantil de la Cambra. El 31 de juliol de 1887, la Junta directiva, de la que Bonaventura formava part, va decidir editar el primer butlletí de la Cambra amb l'objectiu de difondre els coneixements, industrials, comercials i agrícoles.

En Bonaventura Marcet era el pare de Juan Marcet i Palet, fundador de la Banca Marcet que tenia per àmbit territorial la zona d'influència de Terrassa.

La casa Bonaventura Marcet és un edifici entre mitgeres que consta de planta baixa i dos pisos. La façana està arrebossada imitant la pedra buixarda en les zones angulars i als carreus a la resta de la façana.

La façana presenta una estructura simètrica, a la planta baixa observem dues portes de fusta i situades una al costat de l'altra, a banda i banda del conjunt de portes dues finestres amb reixes de ferro forjat. La primera i segona planta tenen dues obertures cadascuna, unides per una balconada amb voladís a cada planta, i sostingudes per tres ménsules cadascuna.

L'edifici està coronat per una cornisa recta sostinguda per cinc mènsules dobles, sota la cornisa i entre les mènsules trobem quatre espiralls rectangulars.

L'edifici va ser bastit per l'arquitecte Rafael Puig i Puig l'any 1889, estil: eclecticisme com altres edificis terrassencs d'aquesta època. Està protegit catalogat com a Bé d'interès local (Identificador, IPAC: 28080).

Planta baixa de la Casa Bonaventura Marcet. Foto, AF Jordi Plana

 Casa Bonaventura Marcet, 1889. Foto, AF Jordi Plana

Balconades i cornisa de la Casa Bonaventura Marcet.
Foto, AF Jordi Plana

GL 41º 33' 49'' N - 2º 00' 41'' E TERRASSA.

Passem a l'altre costat del carrer i amb façanes als carrers del Pes de la Palla (principal) i el carrer de Sant Pere, trobem la Casa Armengol.


TERRASSA UNA CIUTAT PER CONÈIXER I PER GAUDIR-LA
 
Jordi Plana i Nieto
Ex-regidor de l'Excel·lentíssim
Ajuntament de Terrassa
1987-2011

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada