Total de visualitzacions de pàgina:

dijous, 12 d’abril del 2018

MAGATZEM CORCOY

Comencem el setè dia de Passejant per Terrassa, ha passat una setmana de la visita al Parc de Sant Jordi i la Masia Freixa i ens dirigim a la part del casc antic de Terrassa. Anem cap a la plaça de Mossèn Jacint Verdaguer. Caminem el carrer Volta sortint de la Plaça Josep Freixa i Argemí, travessem la Rambla d'Ègara i pugem pel carrer de la Rasa, arribem a la placeta de Saragossa, enfilem el carrer del Camí Fondo i arribem a la plaça de Mossèn Jacint Verdaguer.

L'edifici més significatiu de la plaça Mossèn Cinto, és l'antic magatzem tèxtil Corcoy, de venda a l'engròs de teixits. És un edifici entre mitgeres de planta baixa més u i de cos central més elevat, aquesta elevació dóna lloc a un altre nivell.

Façana del Magatzem tèxtil Corcoy. Foto, AF Jordi Plana.

La façana presenta una ordenació simètrica dels seus elements a partir de la posició central de la porta amb dues grans finestres a banda i banda d'aquesta. Per sobre de la porta s'obre una finestra que dóna llum al pis superior, tancat per una testera de línies corbes.

Magatzem Corcoy al costat de l'edifici de Correus. 
Foto, AF Jordi Plana.

L'element més significatiu de la façana del magatzem Corcoy és la forma de les tres finestres en arc de ferradura. Les finestres de la primera planta presenten reixes de ferro forjat 

 Detall d'una de les finestres de la primera
planta. Foto, AF Jordi Plana.

L'edifici està coronat per una cornisa recta a banda i banda del gablet central situat sobre la finestra del primer pis, sobre la cornisa hi ha una barana d'obra de color blanc. Els elements decoratius de l'edifici, arcs, barana... són de color blanc mentre que la resta de la façana és d'estuc de color roig anglès.

 Detall del coronament de l'edific.Foto AF, Jordi Plana 

El magatzem Corcoy, que es trobava en un estat de deteriorament molt avançat, va ser restaurat l'any 2014. És un edifici situat a la Plaça Mossèn Jacint Verdaguer, núm 16. L'edifici va ser Bastit per l'arquitecte Melcior Vinyals a l'inici del segle XX i és d'estil modernista, està catalogada com a bé d'interès local. (Identificador: IPAC 28077).

GL 41º 33' 58'' N - 2º 00' 47'' E

TERRASSA - VALLÈS OCCIDENTAL - CATALUNYA 

TERRASSA UNA CIUTAT PER CONÈIXER I PER GAUDIR-LA
Jordi Plana i Nieto
Regidor de l'Excel·lentíssim
Ajuntament de Terrassa
1987 - 2011

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada